AMASYA İL MEM ARGE

2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye Üçüncüsü!

2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye Üçüncüsü!

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenmektedir.
İlimizde yapılan başvurular sonucunda finalde yarışmaya hak kazanan projelerden Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Yavuz Bülent Yurduseven tarafından hazırlanan, danışmanlığını Nursen Yılmaz'ın yaptığı matematik alanından "Kırık çubuk probleminde çokgen için yeni bir yaklaşım" isimli proje Türkiye üçüncüsü olmaya hak kazanmıştır. Öğretmenimizi ve öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Hızırpaşa Mah. İstasyon Cad. No72 Amasya/Merkez - 0358 212 2993 / 2040/2041/2042/2043

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.